Pieter Starreveld - Monografie

Vorige Artikel 5 van 29 Volgende
€ 24,90 (inclusief btw)

Pieter Starreveld (1911-1989) is in de jaren dertig opgeleid aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam door prof. Bronner. Hij was een zeer veelzijdig beeldhouwer, die zowel beelden hakte in steen en hout, als goot in brons. Kunstenaarschap en vakmanschap vormden voor Starreveld een onlosmakelijke eenheid: het was de taak van de beeldhouwer om de zichtbare werkelijkheid weer te geven en  vooral de schoonheid van die werkelijkheid te benadrukken.

De thema’s in zijn werk zijn de menselijke figuren en in het bijzonder portretten van kinderen en volwassenen, maar ook dieren, waarbij hij een voorkeur had voor vogels en paarden.

In deel 12 van de reeks Monografieën van het Sculptuur Instituut Pieter Starreveld, wordt naast zijn biografie ook aandacht besteed aan zijn bijzondere giettechniek, die hij uitoefenede in zijn eigen gieterij in Amersfoort. Aan de penningen die Starreveld heeft gemaakt wordt ook een hoofdstuk gewijd. Vanzelfsprekend is in deze uitgave ook een oeuvre-catalogus opgenomen.

 

© 2020 - 2023 Museumwinkel Beelden aan Zee | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel