Museumtijdschrift 5 - stillevens als proeftuin

Artikel 1 van 64 Volgende

Museumtijdschrift is het grootste, onafhankelijke kunsttijdschrift van Nederland. Dit tijdschrift biedt acht keer per jaar een unieke mix uit het tentoonstellingsaanbod. Met column van Oek de Jong en de veelgeprezen tentoonstellingstips.

Deze vakantieperiode genieten van al het moois dat de musea tonen? Het zomernummer van Museumtijdschrift biedt een rijke keuze uit het tentoonstellingsmenu. Met onder veel meer aandacht voor de prachtige stillevens in Museum Gouda, de ridders in de Hermitage Amsterdam en 12 exotische kunstparels net over de grens.

• Museum- kort: de mooiste tentoonstellingen in binnen- en buitenland
  • Stillevens: moderne kunst: De ‘nature morte’ als bron van inspiratie en vernieuwing – door Adrienne Quarles van Ufford
  • Ridders en Romanovs: kunst en erfgoed: Onder de tsaren van de negentiende eeuw herleefden de middeleeuwen – door Dorien Tamis
  • Susanna Inglada: hedendaagse kunst: Virtuoos papierkunstenaar met statements over politiek en macht – door Machteld Leij
  • Column: Oek de Jong, Werkpaarden op het water
  • Bij de Zuiderburen: zomerspecial: Vergeet Manneken Pis en het Atomium; hiervoor moet u écht naar België– door de redactie
  • Angelika Kauffmann: oude kunst: Achttiende-eeuws wonderkind schilderde mensen als Griekse beelden – door Stefan Kuiper
  •  Column: Op zaal, De vloer
  • 13 bijzondere voorwerpen: kunst en erfgoed: Ze lijken doodgewoon, maar de verhalen erachter zijn dat zeker niet – door Erik Spaans
  • Ab van Hanegem: voor het voetlicht: Illusionist pur sang over zijn doelen, drijfveren en denkruimtes – door Edo Dijksterhuis
  • Tentoonstellingsaffiches: design: Hoe het Nederlandse affiche in de twintigste eeuw alle stijlen doorliep – door Arjan den Boer
  • Museum & meer: het atelier (Fransje Killaars), de gevestigde (David Bade), de nieuwkomer (Yair Callender) en meer.

Heeft u vragen neem dan contact met ons op via retail@beeldenaanzee.nl