Wandelen buiten de binnenstad van den haag / Loek Heskes

Vorige Artikel 29 van 29

Auteur Loek Heskes en zijn vrouw Irene zullen u in 'Wandelen buiten de binnenstad van Den Haag' al snel verleiden om te gaan wandelen in de Haagse 'buitenstad', die tussen het centrum en het buitengebied gelegen is: de wijken rond het centrum, van Bezuidenhout tot Kijkduin en van Scheveningen tot de Schilderswijk. Al lopend ontdekt u het karakter van de wijken door bewust te kijken naar de inrichting van de openbare ruimte, architectuur en cultuurhistorie. De wijken in de buitenstad stammen veelal uit de 19e en 20e eeuw en liggen vaak onder druk binnen stadsvernieuwingsprojecten.

Ondanks dat Den Haag de dichtstbevolkte stad van ons land is loopt u veel door parken en langs water. En bijna altijd is er wel een uitspanning in de buurt om de vele indrukken te verwerken. De tien wandelingen in deze gids zijn allemaal rond de 10 kilometer lang en bieden u een uitgelezen gelegenheid om de Hofstad in al haar geledingen te leren kennen.

Auteur: Loek Heskes
Uitgever: Gegarandeerd onregelmatig